Friday, February 25, 2011

reading week is minggu membaca

Selepas program 'seruan', pergi bawa kawan-kawan jauh berjalan. Orang Jogja sebut muter2 Ottawa. Terus planning...nak gi jalan mana?? Pilih tempat-tempat yang membuka minda dan bermanfaat....tengok direktori...

Destinasi 1: Parliament Hill
Pusing-pusing bukit parlimen, terjumpa dengan pelajar-pelajar sekolah tinggi. Ada lawatan sambil belajar. Alang-alang, terus ikut penunjuk jalan mereka. Habis diterangkan sejarah bukit tersebut dan juga sejarah air pancut berapi. (bersempena 100 tahun confideration canada).

Jam pukul 2.30pm. Rancangan seterusnya, ke muzium sains teknologi canada. (kami peminat museum). Selepas membeli tiket, terus muter2 dalam muzium tersebut...mencari ilmu baru~

Destinasi 2:Canada Science and Technology Museum
Mutar2 sampai muzium tutup....pakcik guard suruh keluar muzium. Keletihan. Terus mencari kerusi untuk berehat. Terjumpa seorang makcik tua canadian. Maka berbuallah makcik tersebut bersama kami.

........ditengah2 perbualan...
mc    : Datang jauh ke sini untuk belajar kan?
kami : Ya!
mc    : kalau datang untuk belajar (NB: study), pastikan belajar..bukan cari perempuan...flirt...foya2.
           (makcik ini tahu bahagian akhir hadis 1 nawawi kot)
kami : betul...lagipun kami tak ada girlfriend...
..........perbualan berakhir.....

[munir] sebelum pergi jalan2/melancong...cari tempat yang menambahkan ilmu dan wawasan...kena baca/research dulu sebelum pergi~(Winter Gathering 2010)

3 comments:

AmirSyafiq said...

(munir.dh.start.buat.lawak.gini)

+akufobia+ said...

hee.sebab takde gf lagi la DIA ilham kan makcik tu remind pasal ni.sebab biasa nya yang takde tu la kita nak ada kan.haha.

Abdullah Munir said...

aah kn...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin